Vo Veľkom Šariši bude východoslovenský Hollywod

18.08.2010 Prešov

Svet šoubiznisu so všetkými krásami, ale i drinou a sebazapreniami si budú môcť v posledný augustový týždeň vyskúšať mladí ľudia od 15 rokov, ktorí sa prihlásia na tvorivé divadelné dielne s názvom „Šarišský ...
Od pondelka do piatku 23. -27. augusta 2010 budú v Kultúrno-informačnom centre vo Veľkom Šariši prebiehať workshopy – divadelný, filmový, tanečný ale i výtvarný, výsledky ktorých účastníci odprezentujú v rámci septembrových hradných slávností na Šarišskom hrade. „Chceme dať priestor a možnosť mladým ľuďom, aby ochutnali svet hviezd, ktoré len zdiaľky obdivujú v časopisoch alebo na filmových plátnach, ale zároveň im poodhalíme, čo všetko sa skrýva za pozlátkom popularity divadelného či filmového herca, “ vysvetľuje Lukáš Maťufka, štatutár OZ Portál – komorné divadlo bez opony. „Naučíme ich vystupovať pred verejnosťou, umožníme im, aby sa na chvíľku stali niekým iným, postavou, ktorá im bude blízka a ktorá zároveň pobaví či podá nejaké posolstvo divákom Šarišských hradných slávností. Myslím, že bude pre nich zaujímavé obliecť sa do historického kostýmu alebo stáť pred kamerou, a najmä spolupracovať s ľuďmi, ktorí s divadlom, filmom či tancom majú oveľa väčšie skúsenosti. “ Súčasťou podujatia budú aj súťaže v improvizovanom herectve a filmové projekcie, ktoré budú počas tvorivého týždňa verejne prístupné na námestí Veľkého Šariša.
„Účastnícky poplatok je symbolické jedno euro za celý týždeň – chceme totiž dať priestor naozaj každému. Verím, že vďaka týmto workshopom objavíme nové talenty slovenského divadla, “ s úsmevom dodáva L. Maťufka.
Záujemcovia o účasť na týchto tvorivých dielňach i o samotné účinkovanie na Šarišských hradných slávnostiach, ktoré budú v nedeľu 5. septembra 2010, sa môžu prihlásiť na mailovej adrese sarisskyhollywood@gmail.com alebo priamo v Kultúrno-informačnom centre Veľký Šariš, na tel. č. : 0918 817 895 najneskôr do nedele 22. augusta.
Tento projekt sa uskutoční v rámci šiesteho ročníka grantového programu Občianska voľba Pivovaru Šariš.

Katarína Pirohová, Veľký Šariš 17. august 2010
 

Vyberte región

mark